Verzenden & retourneren

Verzenden

Wij versturen met de betrouwbare transporteur PostNL in Nederland. Wij versturen dagelijks vele bestellingen naar zowel particulieren als bedrijven. Gratis verzending binnen Nederland bij besteding boven de € 99,- (incl. btw). Onder de € 99,-rekenen we verzendkosten a € 5,95. Wij versturen kleine en grote pakketten met PostNL en mailen altijd een Track & Trace code op de dag van verzending.

Afhalen

Het is ook mogelijk om je bestelling af te halen in onze salon in Utrecht. Zodra de bestelling compleet is ontvang je per email of telefoon bericht van ons (dit valt ook binnen de levertijden die je hieronder vindt). Wacht hier dus zeker even op zodat je zeker weet dat je de hele bestelling direct mee krijgt.

Levertijd

De levertijd is meestal slechts enkele dagen. De levertijd gaat in op de dag dat de bestelling is betaald. Bij orders na 16:00 uur begint de levertijd de volgende werkdag. Alle bestellingen dienen vooraf te worden betaald voordat deze in behandeling worden genomen. Wij streven ernaar om alle op voorraad zijnde producten binnen 3 werkdagen te verzenden, tenzij anders aangegeven bij het artikel. Wanneer een product onverwacht een langere levertijd heeft, dan krijg je hier z.s.m. bericht over. Bij de grotere orders met meerdere producten, is in overleg met de klantenservice een deellevering mogelijk.

Alle bestellingen worden met aandacht behandeld en wij streven naar uitstekende kwaliteit van de levering, de producten en onze service. Heb je vragen of opmerkingen voor, tijdens of na de bestelling? Laat het ons weten per mail, telefoon of chat. Wij lossen het graag voor je op.

Levering buitenland

België: gratis boven € 500,- (incl btw), anders € 20,-  (incl. btw) verzendkosten. Levertijd 2 a 5 werkdagen.

Duitsland: gratis boven € 500,- (incl btw) anders € 20,-  (incl. btw) verzendkosten. Levertijd 2 a 5 werkdagen.

Retourneren en omruilen

Is de ontvangen bestelling onverhoopt toch niet naar wens? Retourneren van (een deel van) je bestelling is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van de zending. Dit is de wettelijke afkoelingsperiode waarin je de aankoop mag proberen (passen) en bekijken.

- Voorwaarde voor het terugsturen is wel dat alle artikelen in de originele (en voor zover mogelijk onbeschadigde) verpakking zitten en uiteraard ongebruikt zijn. Tevens behoren aangehechte maatkaartjes of labels niet te zijn verwijderd of losgehaald.

- De artikelen mogen geen abnormale geur, vlekken, stof of sporen van haar bevatten. Dit wijst op gebruik of onzorgvuldige omgang met de producten.

- De artikelen dienen mede om bovenstaande voorwaarde z.s.m. weer netjes ingepakt te worden, bijvoorbeeld in dezelfde ontvangen doos of plastic tas. Plak het netjes dicht, maar zeker ook niet teveel. (We krijgen regelmatig retouren binnen die helemaal zijn ingewikkeld in plakband en dat zorgt voor een vertraging in de behandeling)

- De eventuele verzendkosten voor het retourneren zijn voor rekening van de klant. Onze klanten mogen zelf de beste/goedkoopste manier van verzending kiezen. Het is ook mogelijk om zelf langs de salon in Utrecht te komen.

Betreft het een verkeerde levering van onze kant? Dan nemen wij natuurlijk wel de retourkosten voor onze rekening. Neem hiervoor contact op over de mogelijkheden.

De kosten van een nieuwe PostNL zending voor een omgeruild artikel is op onze rekening.

Wil je jouw bestelling retourneren, stuur het dan terug naar ons adres in Utrecht:

Retourverzendadres:

Celebrity Hairextensions
Langejansstraat 55
3512 BA Utrecht
Nederland

Wij hebben geen retourformulier. Wil je daarom de factuur en pakbon toevoegen aan de retourzending met hierop de tekst dat je het artikel wilt laten terugbetalen of omruilen voor een andere maat? Dit mag eventueel ook op een los briefje, vermeld dan wel het Ordernummer van de bestelling en je keuze.

In het geval van een retournering/terugbetaling zullen wij het betreffende bedrag binnen enkele werkdagen of tot maximaal een week na ontvangst terugstorten. Betalingen terugstorten doen wij om veiligheidsredenen altijd op dezelfde rekening of betaalmethode als waarmee betaald werd.

Graag vernemen wij ook, indien mogelijk, de reden van retour zodat we eventuele mankementen kunnen beoordelen. Was het product te groot, te klein, of viel de kwaliteit of pasvorm tegen? Dit is nuttige informatie voor ons en onze klanten, dus schrijf er gerust wat bij.

Omruilen ander product

Ruilen voor een ander product of type is meestal omslachtig vanwege betalingsverschillen en het ontbreken van een nieuwe factuur van de gewijzigde aankoop. Wil je toch een ander product ontvangen? Ons advies is om dan een nieuwe bestelling te plaatsen in deze webshop en de oude bestelling retour te sturen binnen de retourperiode. Zo heb je ook sneller het gewenste product in huis en de betaling van de vorige bestelling krijg je binnen enkele werkdagen terug na binnenkomst van de retour.

Bij verdere vragen kun je elke werkdag contact opnemen met onze klantenservice.

Let op: Bij retouren zonder vermelding van een geldig ordernummer en/of het ontbreken van de gewenste behandeling (terugbetalen of omruilen) zal de verwerkingstijd oplopen. Wanneer niet aan de retourvoorwaarden voldaan is, dan wordt de retour mogelijk niet in behandeling genomen.